dilluns, 19 de març de 2012

Resolució de problemes

AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved    by ColinCarmichael
L'Anna i en Bernat tenen 105 euros entre tots dos. L'Anna té 25 euros més que en Bernat. Quants diners té cadascú? Justifiqueu la resposta.

Anna: x + 25
Bernat: x

(x + 25) + x = 105
2x = 80
x = 40
40 + 25 = 65

Resposta: L'Anna té 65 euros i en Bernat 40 euros.
AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by ColinCarmichael
Consell: Fixeu-vos que no n'hi ha prou en resoldre el problema, cal plantejar-lo assignant variables a l'Anna i en Bernat i justificar la eresposta.

Correcció (en base a un punt): Compteu 0,25 punts per l'assignació de variables a l'Anna i en Bernat, 0,25 més pel plantejament correcte de l'equació, 0,25 més per la solució de l'equació i 0,25 més per la resposta correcta amb les unitats. Si es resol l'exercici mitjançant operacions elementals (suma, resta, multiplicació i divisió) també es pot donar com a correcte. Si es resol per tempteig només es poden donar 0,25 punts i un màxim de 0,5 si es justifica.

(Exercici extret d'una PACFGM)

Mòdul formatiu: Aprenentatges instrumetals bàsics
Crèdit: Matemàtiques per al món laboral i la vida quotidiana,
Bloc de continguts: Numeració, càlcul i relacions

3 comentaris:

 1. pos k esta be k tenen la meitat entre els dos i tens k posar las x i tot això pero tens que mourat molt be amb aquets problemes perque jo no las entenc aixo no es lo meu .

  ResponElimina
 2. aquet problema esta be, no le entenc masa magradaria que ens espliques una mica mes detallat q ya esta be pero yo no le entenc molt be i mes detallat millor.

  ResponElimina
 3. es façil, es una equacio de primer grau i de les sencilles.
  Aixo pot sortir a l' examen no?

  ResponElimina