dilluns, 31 de març del 2014

Jàson, Indiana Jones i la recerca del tresor

Jàson i Medea. Foto: Wikipèdia
Jàson fou el promotor de l'expedició dels argonautes, formada per cinquanta-cinc persones que a bord del vaixell Argos van acompanyar-lo a la recerca del velló d'or (en aquest cas l'or seria símbol de puresa). Jàson superà dures proves per tal d'aconseguir el velló d'or, un objecte meravellós.

Aquesta història mítica de l'antiga Grècia té clara influència en la narrativa cinematografica que segueix l'argument etern de la recerca del tresor, amb una estructura ben definida: L'encàrrec, el viatge accidentat, l'enfrontament amb el posseïdor o guardià del tresor, l'ajuda d'una aliada inesperada d'entre les rengleres dels enemics, i el tresor.

Indiana Jones és un dels principals personatges d'aventures, el que als anys 70 va suposar James Bond, durant els 80 ho encarnà Indiana Jones. Poques som les persones que no hem vist alguna de les seves espectaculars aventures.

Foto: Wikipedia
L'exercici que us proposem és el d'investigar via Google la història de Jàson i els argonautes i trobar punts en comú amb la pel·lícula Raiders of the Lost Ark (A la recerca de l'arca perduda, Steven Spielberg, 1981).

Un cop heu fet la comparativa, utilitzant l'esquema argumental de la recerca del tresor redacteu un text (d'unes 300 paraules) on hi apareguien els punts argumentals següents:

1.- Encàrrec
2.- Viatge accidentat
3.- Enfrontament amb el  guardià del tresor
4.- Ajuda aliada inesperada
5.- S'aconsegueix el tresor.

El text el podeu escriure a la llibreta o en l'ordinador, si escolliu aquest l'heu d'enviar via correu electrònic al professor.

Teniu temps fins el dilluns dia 7 d'abril.



Enllaços:
Jàson
El mito de Jasón de los Argonautas
Jason y los argonautas en busca del velloncino de oro
A la recerca de l'arca perduda

8 comentaris:

  1. extaterste un maquena
    es una pelicola clasica endiana jons
    es un personaje que bosca tesoros melinaris
    es una pelicola que trata de la segonda gera mondial y que los nasis y los americanos boscaban un tesoro antiguo de la beblia que expecaba lla la abian otelesado abdelaziz el ghazi 12/04/14

    ResponElimina
  2. la pelicula de indiana jones tiene muchas cosas en comun con la Jàson la historia es muy parecida de una aventura , de una busqueda del tresoro , un enfrontamiento con el guardia del tresoro estan muy bien las dos peliculas .

    ResponElimina
  3. aqueta peli es una de la meva col·leccio preferida de les pel·licules de aventura y accio. les he vist totes i permi son de les mes bones, Per cert el video aquet ( el tros de la peli) es un dels millors per ami.. es la meva opinio!!

    ResponElimina
  4. Indiana Jones ha sigut i sera sempre un idol de la meva infancia ja que gràcies a les pelicules que tenía el meu pare he "crescut" veient a Indiana Jones i va ser molt trist que ja hagin tret la ultima i encara que treguin un altre no crec que sigui mes bó que Harrison Ford

    ResponElimina
  5. la pelicula de harrison ford de indiana jones son de las mejores de aventura :)

    ResponElimina
  6. esta pelicula a sido una de las mejores de indiana jones

    ResponElimina