divendres, 28 de març de 2014

La Plaga, de Neus Ballús

La Plaga ens mostra que tohom és important, que les nostres històries són importants, i que de la perifèria de Barcelona, d'allà on comença la no-ciutat, en poden sorgir històries que vagin a petar a la catifa vermella dels millors festivals de cinema. La directora, Neus ballús, va estar treballant fort durant quatre anys, coneixent i convencent els protagonistes del llargmetratge, que no són actors... Això vol dir que en la vida real Raül és Raül, Iuri és Iuri i Maribel és Maribel, per citar-ne tres.

"Al principi pensava que La Plaga seria el retrat d'un lloc, i finalment ha acabat sent el retrat d'una sèrie de personatges que s'han entregat sense reserves a la pel·lícula. Això no significa que com a cineasta no hagi pres un paper molt actiu en la tria de tots els elements que formen part de la pel·lícula. Lluny de fer un document des de l'observació, vam filmar com en una ficció: vam fer que passéssin coses, vam provocar el xoc entre personatges i el xoc d'ells mateixos amb el seu
Twitter > @neusballus


drama. Tota la construcció fílmica està al servei dels personatges: és una mena de plataforma elevada d'es d'on ells es poden expressar, i poden sorgir les seves emocions i gestos més autèntics. És paradoxal, però aquesta gran construcció és la manera com vaig sentir que podria emergir amb més força la realitat autèntica d'aquestes persones úniques, amb tota la seva humilitat i fortalesa", comenta Neus Ballús.

El Raül, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta al Iurie perquè l'ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. Poc a poc, les històries d'aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se'n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d'arribar al país; i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s'entreteixeixen a mesura que l'estiu avança.

Xarxes:
Web oficial de La Plaga

Twitter de La Plaga
Twitter de la directora Neus Ballús 
Twitter del productor Pau Subirós
Facebook de La Plaga
 
 En aquest programa de Caràcter, Bibiana Ballbè ens acosta a ladirectora de cine Neus Ballús passejant i ensenyant-nos alguns racons de Gallecs, l'escenari on es va rodar la seva premiada pel·lícula "La Plaga".
Maria. Foto: El Kinògraf
Carlos: "La senyora Maria m'ha fet pensar en que cal aprofitar la vida ja que al final tots arribem al mateix punt. Potser alguns no hi arribarem, no ens podrem cuidar sols i necessitarem que ens dónin un cop de mà".
Maria i Isabel. Foto: El Kinògraf
Mohamed: "Penso en la senyora Maria, en el moment de la pel·lícula ja era molt gran i no podia fer el que volia. L'enfermera Isabel l'ajudava a dutxar-se, vestir-se. Al final de la pel·lícula li dediquen, perquè va morir".
Maribel
Miquel: "Maribel està desesperada perquè té moltes factures per pagar, el seu fill no treballa perquè té una depressió molt gran. Hauria de buscar una feina al camp o on fos, però no la troba i es veu abocada a la prostitució".

Iurie i Maribel. Foto: El Kinògraf
Jamel: "M'ha agradat molot veure a partir de la pel·lícula com es relacionen els personatges i com es tracten ens ancians. La pel·lícula retrata clarament la vida real, no són invents, vaja".
Maribel i el seu amic Salva. Foto: El Kinògraf

  Raül: "A la pel·lícula no hi havia acció però m'han cridat l'atenció els personatges de Maribel i la senyora Maria, especialment quan se'n va de la residència i torna a casa seva". 

2 comentaris:

 1. AMI EL QUE EM MOTIVA MES ES, LURI QUE ES BOXEJADOR, Y TAMBE TREBALLA AL CAMP PER GUAÑAR-SE LA VIDA ECONOMICAMENT.
  LAmARIBEL TAMBE ES UN EXEMPLE DE LA SOCIETAT EN EL SENTIT DE FER ALGUS CALERONS PER MANTINDRES A ELLA Y AL LA FAMILIA. ES UNA PEL·LICULA COMOVEDORA PERQUE SURTEN EXEMPLES DE GENT QUE LLUITA PER SOVREVIURE Y ESPAVILAR-SE PER PAGAR LES COSES QUE EN UN PRINCIPI NO HO PODEN FER!

  ResponElimina
 2. شركة كشف تسربات المياه بالدمام
  شركة عزل أسطح بالدمام
  شركة عزل خزانات بالدمام
  كشف تسريب المياة بالدمام
  غسيل خزانات بالدمام
  افضل شركة تسليك مجارى بالدمام
  كشف تسربات المياة بالدمام والاحساء
  افضل شركة نظافة منازل بالاحساء
  كشف تسربات المياة بالدمام والاحساء
  كشف تسربات المياة بالاحساء
  افضل شركة كشف تسربات بالخبر
  شركة مكافحة الحشرات بالدمام والخبر
  افضل شركة نظافة بالدمام والخبر
  شركة عزل اسطح مبلطة وغير مبلطة بالجبيل
  شركة مكافحة حشرات بالجبيل
  شركة عزل اسطح بالجبيل
  شركة عزل مائى بالدمام والخبر والقطيف الجبيل
  كشف تسربات المياة بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
  كشف تسربات المياة بالجبيل
  كشف تسربات المياة بالقطيف
  نظافة شقق بالدمام والقطيف
  شركة غسيل خزانات بالدمام الخبر القطيف
  كشف تسربات المياة بابقيق
  كشف تسربات المياة بابقيق
  كشف تسربات المياة بسيهات وعنك
  كشف تسربات المياة راس تنورة
  شركة سواعد  ResponElimina