divendres, 31 de gener de 2014

El novè pis de Jessica Dimmock

Coberta del llibre "The Ninth Floor"
La fotografia és una bona eina per a transmetre idees, però sobretot sentiments. Jessica Dimmock, fotoperiodista, publicà "The Ninth Floor" el 2007, va ser el seu primer llibre. D'aquí també en sorgí un documental. Les fotografies de "The Ninth Floor" li van valdre guanyar el "The F Award". Tot va començar quan a finals de 2004 un traficant de drogues la va veure amb la seva càmera i la va convidar a fotografiar-lo, posant-la en contacte amb el grup d'una quinzena de persones dependents de l'heroïna que aleshores ocupaven un apartament de tres habitacions en un novè pis de l'avinguda 23 de Manhattan. Jessica Dimmock va documentar l'activitat de la trentena de persones que van passar per aquest apartament durant vuit mesos, i després del seu desallotjamnet va continuar fotografiant dues parelles durant un període de dos anys.

Jessica Dimmock ha publicat a mitjans com The New Yorker, Time, The Sunday Times, The New York Times Magazine. Jessica Dimmock. Viu al districte de Brooklyn, Nova York. S'estima en uns 600.000 els nombre d'addictes a l'heroïna als Estats Units.

 Twitter de Jessica Dimmock
Tria de comentaris a partir d'una selecció de les fotos de "The Ninth Floor", de Jessica Dimmock.

Foto 2: "L'home amb la mirada perduda... té els dos braços plens de punxades." Raül.

Foto 8: "Una jove d'uns vint anys està ensangonada i amb forats de xeringues. S'està drogant i sagnant alhora. Ella no és conscient de res, està en un altre món. Em pregunto que ha portat una jove guapa a consumir drogues i arruïnar la seva vida. La resposta és la vida mateixa, en la qual ningú vol problemes... però el temps no torna enrrere." Hamza.

Foto 10. By Jessica Dimmock
Foto 10: "Segurament que abans d'estar on està ara tenia una vida millor! El món de la droga és impressionant. Un cop dins ja no pots sortir facilment. La droga cavia les persones!" Dani.

Foto 10: "Realment aquesta foto em sembla trista, ja que et fa reflexionar en el que et porten les drogues." Adrià.

Foto 12: "No dormen en el llit, dormen en el sofà, en el menjador, ja que van tant "colocats" que els hi és igual on dormir. Al menjador hi dormen amb la televisió encesa i la llum també encesa. Tot està desordenat." Christian.

Foto 17: "En aquesta foto hi surt la dona intentant maquillar-se i plorant a la vegada. Aquí es demostra que al seu interior ella segueix volent ser una dona normal, amb amigues, que es maquilla, que té una familia, etc. Però desgraciadament el tema de les drogues la tenen tan enganxada que tenir una vida així arriba a ser impossible." Ivan.

Foto 19: "Una dona tirada a terra i drogada, que segurament no sap ni on és, ni que en aquest moment li pot passar qualsevol cosa. Ella no se n'assabenta de res, però potser en aixecar-se l'endemà es pregunti: Perquè faig tot això? Perquè no tinc una vida normal com tothom. Potser es proposa deixar les drogues però després hi torna. Jo prefereixo morir abans que viure d'aquesta manera." Hamza.

Foto 21: "Això mostra la conseqüència de consumir drogues per les persones: canvien d'humor completament i la seva mirada ja no és la mateixa, se sent perduda i no se n'adonen fins que és massa tard."  Jamel.

Foto 24: "L'expressió de la seva cara ho diu tot. Abans de tot això ella tenía una vida normal i corrent, tots tenim alguna cosa positiva per enrrere. El que l'hi va cambiar el camí van ser les necessitats de consumir narcòtics i derivats." Samuel.

Foto 25: "En aquesta foto surt la dona practicant sexe oral a un home. A molta gent li podria semblar graciós, però és una cosa molt trista que una persona que ha tingut (segons les fotos) una vida anterior on no se la veia molt malament hagi hagut d'acabar fent felacions en les carreteres per poder-se pagar un xut. Aixo et fa pensar com, per la merda de les drogues, una vida es pot acabar perdent d'aquesta manera." Ivan.

Foto 29. By Jessica Dimmock
Foto 29: "El noi està pensant en els seus problemes, i pensa que l'únic que el tranquil·litza i el fa estar bé en aquesta vida és quan va drogat." Charly.

Foto 30: "Em sembla fort que un bebé hagi de tenir aquests pares i que a sobre no arribi al món per desig, sinó per desgràcia." Adrià.

Foto 31: "La droga et canvia l'humor completament, i et canvia la vida. I quan van drogats fan coses de les que després ni se'n recorden." Charly.

Foto 37: "Sento que la pobra dona ah de descansar ja que per culpa de les drogues va tenir relacions sexuals i es va quedar enbarasada . També sento pena pel nen ja que tindrà als cos la droga per via de la mare, mentres està embarassada." Marcos.

Foto 38: "Amb les desgràcies que tenen aquestes persones jo em pregunto. Quin futur tindran els seus fills? Ells no tenen la cupla d'estar en la situació que es troben, i encara a lo millor la pitjor cosa que pot saber és que ha vingut al món a partir d'un accident." Samuel.

Foto 38: "El pare és a l' hospital amb el fill a les mans, intentant que s'adormi." Christian.

Foto 42: "Està a l'hospital però ella continua punxant-se, això demostra que és molt dificil deixar la droga. Ella està al l'hospital perquè segurament tenia problemes de salut però a ella li és igual. Ella seguiex al seu món!." Dani.

Foto 42: "El que no entenc es que estant a l'hospital segueixi fican-se drogues al cos, ja que si està a l'hospital és per algun motiu." Marcos.

Foto 42. "Això mostra la gravetat de consumir droga. Pots ser la persona més bona però la droga et destrueix la teva vida." Jamel.

Enllaços:
Web de Jessica Dimmock
Twitter de Jessica Dimmock
Biografia
Llibre (comprar)
Documental
Colin Moynihan: "The Heroin Den Next Door"
Clinton Cargill: "The Runners-Up"
Dylan Foley: "Hell on 23rd street"

11 comentaris:

 1. No ahora enserio ,me a impactado mucho una foto que sale la chica en el hospital y sale pinchandose en el brazo con toda la vena marcada , la verdad que tienen un problema pero si siguen asi no podran salir nunca de ese mundo .porque pior lo que he visto les gusta.

  ResponElimina
 2. Aquesta gent ja no podra deixar-ho mai, perque son adictes a la droga i no poden estar sense pinxar-se.

  ResponElimina
 3. Foto 11: 2 personas que están perdidos en el mundo, miradas perdidas, sin recursos económicos, enganchados a la droga que les lleva al borde de la desesperación y viven en un mundo de la necesidad.

  ResponElimina
 4. es molt dificil surtir del mon de la droga aquesta gent ja no ho te tan facil de surtir d'ell !!

  ResponElimina
 5. Foto 12: 2 personas agotadas, viven en el desorden, no les importa si están sucios o limpios, drogadictos que solo esperan que empiece otro día para seguir consumiendo, es como el pan de cada día para ellos.

  ResponElimina
 6. el comentario de marcos le falta mochas cosas pq en foto se ve muchas cosas y tiene que esplicar mas mejor

  ResponElimina
 7. Yo creo que esta gente hace esas cosas porque es lo unico que les hace estar bn en esta vida,, y piensan entre ellos mismos que sin la droga no puedo vivir no estoy contento ,, no me siento bien viviendo sin la droga ,, etc,, pienso que esta gentepues necesita mucha ajuda y para quitare de la droga les costaria muchisimoo y enverdad es una pena..

  ResponElimina
 8. el dani deu que la gent no pot surter del came de les droges pero nea gent que san sortit

  ResponElimina
 9. tots tenim alguna mala ratxa en la vida,però a ells,els hi va afectar una gran part.Jo crec que fan l'ho que fan per intentar oblidar que han perdut tot el que tenía.

  ResponElimina
 10. El Dani diu que la gent no pot sortir del carrer de les droges però n'hi ha gent que se n'ha sortit. Tot és tenir voluntat

  ResponElimina
 11. Lo que te enseñan reportajes como estos , lo que pueden hacer los malos vicios..drogas, alchol, etc. Y mi opinion es que la gente que esta dentro de estos nucleos, ha sido por la falta de autostima, soledad , etc. Pero tambien se a de entender qe es tan malo que en el mismo reportaje , se be que lo pasan mal y es dificil salir de estos vicios!

  ResponElimina