diumenge, 18 de novembre del 2012

Un passeig pels núvols

Una de les passarel·les de fusta majors d'Europa
Foto: Stezka Korunami Stromů
Aquest estiu el president txec Václav Klaus va inaugurar una de les passarel·les de fusta més llargues d'Europa a Lipno nad Vltavou, és la Stezka Korunami Stromů. L'estructura –feta de fusta de pi comú procedent d'Alemanya– permet als turistes que visiten la muntanya de Kramolín, a Bohèmia del Sud, passejar per un sender de fusta que fa possible caminar... entre les copes dels arbres! Hem escollit aquesta infraestructura lúdica per tal de visualitzar un dels grans treballs que a Europa s'han fet recentment amb fusta.

La passarel·la, de 675 metres, va costar més de dos mlions d'euros (poca broma!), i la farem servir d'excusa per fer un treball de comprenssió lectora. Recordeu que a la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà s'acostuma a fer una pregunta de comprenssió lectora, tant en català com en castellà.

Per tant, us proposem un parell d'exercicis. El primer llegir un article sobre aquesta estructura de fusta escrit per la periodista txeca Ivana Vonderková, un article que també heu d'escoltar, ja que incorpora un àudio. Es titula: Un paseo por las copas de los árboles en Lipno.

Un cop llegit i escolat contesteu el següent i feu-ho arribar al correu electrònic xtec del professor que us hem facilitat a classe, juntament amb el segon exercici que es detalla més avall.

Preguntes:

1.- Quants mesos es va trigar a construïr la passarel·la de fusta?

2.- Sobre quants pals es subjecta la passarel·la?

3.- L'estructura està adaptada per a persones amb cadira de rodes?

Important: Les respostes les heu de fer arribar al correu del professor, no a l'espai de comentaris del blog.

Mòdul formatiu: AIB
Crèdit: Tècniques comunicatives bàsiques per al món laboral i la vida quotidiana.
Bloc de continguts: Comunicació escrita / Comunicació oral

Foto: Stezka Korunami Stromů
Ja hem descobert el sender de Kramolín, al poble de Lipno nad Vltavou, situat a 216 km de Praga. Aquest enllaç us transportarà a la pàgina web oficial de la instal·lació. A partir d'aquesta pàgina web, heu de buscar l'emplaçament (localització) de la localitat d'aquesta intal·lació feta amb fusta, saltar a Google maps i en el mateix correu electrònic amb les resposta anteriors heu d'enviar l'enllaç de Google Maps a partir del qual ubicar Lipno nad Vltavou al mapa. Aquest és el segon exercici. 

Eines: Google translator + Google maps.


Bon viatge virtual pels boscos de la República Txeca! [Veure més fotos]

Mòdul formatiu: AIB (Auxiliar de paleta i construcció)
Crèdit: TIC 
Bloc de continguts: Utilitats d'internet

13 comentaris:

  1. muy interesante esta noticia, te hace pensar que se puede hace cualquier cosa si te lo propones.

    ResponElimina
  2. Es molt interesant i molt bonic aixio,algun dia magradaria anar ha fer turisme per ahi i visita la passarel-la de fusta.

    ResponElimina
  3. Es super bonita la pasarela me gustaria ir algun dia de turismo a verla,a parte de que estas cosas te enseñan poder hacer las cosas que te propones aun que pienses que no se pueda conseguir.

    ResponElimina
  4. Pues estaria bien recorer la pasare-la porqe en verdad las vistas seguro qe son bellisimas

    ResponElimina
  5. Hola:
    Jo crec que son molts diners per fer aixó, per tant nois per anar a visitaru crec que teniu que pagar no hu se pero amb mi tambè m'agradaria anar esta molt bunic, ames ames de que nosaltres fem un PQPI de fusteria seria important...
    att:Angel ;)

    ResponElimina
  6. És molt bonic,però, crec que a sigut malgastar diners tontament, per que als caps dels anys aquesta fusta esfara mal bé i ya no es podra visitar.

    ResponElimina
  7. solo al verlo imagino el tiempo que abran tardado en construir todo eso y mas el dinero.. nose no lo creo necesario pero bueno no estaria nada mal vicitar eso.

    ResponElimina
  8. Es un sitio muy bonito pero creo que eso a costado mucho dinero i tambien supongo que vale bastante dinero poder pasar por ahy de todas formas es un sitio bellisimo.

    ResponElimina
  9. es muy interesante el texto, un paisage muy bonito no creo que sea caro mantener algo asi porque poniendo pokito de cada uno se puede mantener lindo y limpio como en esta imagen...

    ResponElimina
  10. Es muxo dinero san gastado muxo dinero y sinceramente nocreo que les salga a cuenta, pero es un paisage muy bonito.

    ResponElimina
  11. 1- van tardear 2 mesos en construir-lo
    2-es subjecta per 75 postes
    3-si

    ResponElimina
  12. Van tardar en contruir la pasarel·la uns dos mesos, es subjecta per 75 potes i si esta adaptada per a persones amb cadire de rodes.

    ResponElimina