dijous, 31 de març de 2016

Presidents de la Generalitat de Catalunya

Francesc Macià. Foto: Diccionari cultural.
El president actual de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, és el número 130 en la llista dels presidents d'aquesta institució. El primer president de la Generalitat de Catalunya cal buscar-lo en l'època medieval, fou Berenguer de Cruïlles i presidí la institució des del 1359 al 1362. Però d'això fa molts segles. A nosaltres ens interessen els presidents actuals.

Ja en l'època contemporània Francesc Macià, també conegut com a "L'avi" i que aquí veieu en una fotografia, restablí la Generalitat de Catalunya, que presidí de 1931 al 1933 com a president número 122.

Us proposo buscar al Google les fotografies dels presidents de la Generalitat del 122 al 130, ordenar-los cronològicament amb el nom i els primer cognom i enviar aquesta petita llista al correu electrònic del professor o al Facebook de la classe. 

Més informació: Enllaç a la galeria de presidents de la Generalitat de Catalunya.
                         Llistat
Nota: L'enllaç ha estat desactivat (nov.17)
Mòdul formatiu: Coneixement de l'entorn social i professional
Crèdit: Entorn social i cultural.
Bloc de continguts: Ciutadania en una societat democràtica i pluricultural.

4 comentaris:

 1. era mot fasil aquet trabal pero no vaig tendre mol pero al final baig fer un bon cap de semana .-....

  ResponElimina
 2. la precidencia de antes puede q aya sido fali x la precincia de haora es muy dificillll y cambian muchas cosass y hay nuebas leeyes y trabajos de diferentes a lo de antess perooo asi son lac osass q tengas un bon cap de samana

  ResponElimina
 3. aquest treball es molt difícil pero ara s´han cambiat molt les coses ara es diferent la presidencia ara hi ha lleis que tenim que respectar tots

  ResponElimina
 4. Eso es bien para nuestra cultura general y para savemos quien fuiste en que anio y todo eso...me encanta esa trabajo

  ResponElimina