dimecres, 3 d’octubre del 2012

A propòsit dels Peta Zetas

Imatge de Peta Zetas
Ramon Escolà és el creador dels Peta Zetas. Qui no n'ha tastat alguna vegada? Avui ha classe hem parlat de Peta Zetas, però sobre tot hem fet servir aquests caramels que peten com a excusa per, a partir d'una entrevista periodística, buscar vocabulari que no coneixem, llegir de forma individual i en veu alta, i sobretot entendre el contingut del que llegim i ser capaços de resumir-lo.

També hem parlat dels riscos. Qui no s'arrisca no pisca, diu la saviesa popular. Doncs bé, Ramon Escolà, en el seu moment va arriscar-se a exportar aquests caramels i les coses li van sortir bé, avui té filials a països com Mèxic o els Estats Units i ven a 57 països diferents. Tal i com diu Elena Freixa en l'entrevista, Peta Zetas "acumula 33 anys d'èxits sense que cap competidor hagi aconseguit fer-li ombra".

Què us sembla el que hem llegit?

Vocabulari

A granel: Sense envasar, sense empaquetar.
Embalatge:  Caixa o coberta amb què s’embala un objecte.
A cavall de: Entre dues coses.
El Bulli: Fa referència al restaurant de Ferran Adrià.
Pedigrí:  Genealogia d’un animal de pura raça.
Diversificació: Acció de diversificar, de tirar endavant múltiples aspectes.
Remuntar: Recórrer cap amunt, tirar endavant 


Mòdul formatiu: AIB
Crèdit: Tècniques comunicatives bàsiques per al món laboral i la vida quotidiana.
Bloc de continguts: Comunicació escrita / comunicació oral.

8 comentaris:

  1. Ramon Escola es un gran inventor y un home molt emprenedor !:D M'agradat moltissim

    ResponElimina
  2. el peta zetas creat en nau endustrial amb su creat es ramon escola . i esven en el mercat exteerior el 90 pe cent del qi produeix l´empresa zeta espicial i es un caramel que esfa amb gas sucrei combina en un producte singular de caball de llaminadora i esfa el seu us per selats y i coctelsva naxe el any 1979 i en dos anys vacomençar a exportar a set paisosi ara es pot trovar en 57 paisos del princepals paisos del mon i sobre tot esven en el mes de setembra el producte peta zeta .? el ramon escola es un gran enventor de catalonya y del mon

    ResponElimina
  3. que esta en muxos paises diferentes i eso significa que los otros paises tambien les gustan cosas de nuestro origen aunque no tengan el mismo nombre

    ResponElimina
  4. Ramon Escolà a inventat unes de les llaminadures preferides pels nens/as del tot el món.

    ResponElimina
  5. es una de "las chuches" preferidas entre millones de niños, es una de las mas vendidas.

    ResponElimina
  6. Ramon Escolà es un home que va crear la llaminadura per el nens /as , va importa la seva creacio amb tot el móm aixi es va fer famos.

    ResponElimina
  7. Ramon Escola és el pare de tot infants del món, va inventar una grand cosa pels nens i nens del món gracies a el...

    ResponElimina
  8. Ramon Escolà es un senyor que invento el peta zeta ache 33años peta zeta es un caramel que contiene azucar,arina y gas. que tiene el 90% del negocio en el exterior por lo que ah de luchar contra otras multinacionales. para defender sus recursos para superar la crisis busca comprar una compañia distribuidora que segirá sus ventas.

    ResponElimina