dimecres, 9 de maig del 2012

Falsejar el currículum?


Foto: Yelacis, sota llicència CC by-nc-nd 2.0
El currículum engloba el conjunt de les nostres dades personals, acadèmiques (estudis) i professionals (feina) i s'utilitza principalment per a poder optar a una feina. A classe una de les preguntes, que considero interessant aclarar aquí, ha estat si sense tenir aprovada l'ESO i havent aprovat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà (PACFGM) podem posar al currículm que tenim l'ESO. La resposta és clara: No, ja que la prova d'accés et dóna l'entrada a poder estudiar un cicle formatiu determinat però no equival a un títol acadèmic. La prova d'accés no és l'ESO, vaja. Per tant incloure que tenim l'ESO aprovada sense que això sigui et seria una "falsificació" de les dades del currículum.

Dit això passem revista a una notícia actual, d'aquest mes de maig, de falsificació del currículum. Scott Thompson, un dels alts càrrecs de Yahoo des del 4 de gener de 2012, va falsejar el seu currículum incloent els estudis d'enginyeria sense ser enginyer. Ha estat descobert, la qual cosda ha fet que l'empresa que l'havia contractat, Yahoo, hagi hagut de demanar disculpes. Pots investigar la notícia d'aquesta falsificació sonada de currículum aquí i aquí.

Curiositats: Curriculum vitae és l'expressió llatina, per això ho escrivim en cursiva. En català diem currículum, amb accent.                                                                                                           
Què és el currículum 2.0?                                                                                                         

Mòdul formatiu: desenvolupament i recirsos personals
Crèdit: Projecte formatiu i professional
Bloc de continguts: Tècniques de recerca de feina

4 comentaris:

  1. profe yo pienso que por poner que tienes la ESO no tienes porque estar mintiendo ya que en el pqpi emos echo las cosas de la ESO aparte del taller, es como si lo convalida que biene a ser lo mismo.

    ResponElimina
  2. Però el tema és q si no tens el títol no pots posar-ho. Són coses diferents, has de posar el Pqpi i pots indicar que tens la PACFGM aprovada, en tot cas. Ja en parlem :-)

    ResponElimina
  3. Si te inventas algo en el curriculum te pueden pillar y poer tanto no sale a cuenta ya que te pueden despedir y te pueden salir muchas cosas.

    ResponElimina
  4. Al meu entendre, informació falsa al CV no va portar cap benefici. El CV ha de contenir informació que calgui. L'ocupador comprova el que vostè va escriure en una conversa amb vostè i realment no és agradable quan competents en Anglès parlat i escrit resulta ser feble, i va presentar altres dades després de la verificació resulten ser ficció. Personalment, no recomano tal acció. Desgràcia i un trist final és inevitable.

    ResponElimina