dimarts, 1 de març del 2011

DEBAT: ADÉU ALS 120 KM/H

Foto: Scott Meis. Sota llicència CC
El 7 de març el límit de velocitat quedarà reduït de 120 a 110 km/h. Aquesta mesura és fruit de l'encariment de la gasolina arran de la crisi política en bona part dels països productors de petroli, com ara Líbia. Amb aquesta mesura el govern espanyol afirma que es generarà un important estalvi.

Doneu la vostra opinió sobre aquest tema, proposat per l'Adrià, i entreu en debat a partir d'aquesta notícia d'actualitat.

Llegiu la notícia a:

El Periódico   Ara    La Vanguardia   Vilaweb

16 comentaris:

  1. estoy de acuerdo por una parte i por otra no por k ir a esa velozidad se forma mas trafico pro evitas pas acidentes, pro los acidentes bienen de los k consumen alchol ect yo kreo k ya estaba bien antes con 120 klm.

    ResponElimina
  2. pos jo penso que és una tonteria el de 110 k / h per l'autopista sembla que vagis caminant i la veritat contamina el mateix i han de deixar de pujar la gasolna i el gasoil.

    ResponElimina
  3. És una tonteria com una casa, com en una autopista de tres o més carrils es pretén circular a 110km? per a mi 120 ja és poc, i que ho baixin més ja és ridícul, a l'hora d'avançar a un altre cotxe, si aquest cotxe ja circula a 110 Km que fas? res.En principi van dir que era una mesura d'estalvi d'un 15 per cent, ara diuen que d'un quinze no, entre un 10 i un 11 per cent, ni ells s'aclareixen. Aquesta mesura es va prendre fa uns anys, i va estar en vigència durant 5 anys jo espero que aquesta vegada no duri tant, encara que sincerament l gent seguirà corrent amb el cotxe sense fer molt cas a l nova mesura penso jo. I ara a les autoescoles tindran de canviar els tests, esque són moltes coses les que canvien. És com quan va sortir això d' l núvol tòxic sobre de madrid per l contaminació dels cotxes, i es va dir que l mesura que anaven a prendre era de pujar l gasolina del motor dièsel perquè els donés contaminen més, i és quan dic jo ¿però haver senyors, no donarà el mateix? encara que pugi el preu l contaminació és la mateixa. Bé ho deixo ja perquè m'enrotllo i no paro, perquè a part d'això hi ha la llei antitavac, si esque ja mateix haurem de pagar per respirar!! bo posar alguna cosa que us contesto.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. A mi hem sembla neutre perque si, s'evitan accidents de velocitat maxima i malament perque es massa lent i s'acumulan masses cotxes com a trafic en caravana. En aquet tema es impresindible arribar a un acord general. Tothom te dret a opinar amb la seva quartada i te un dret intim. Ok,aixo de estalviar venzina per mi es molt important perque cada cop hi ha meny petroli i el paisos arabs van com van... la causa del creixement del preu del petroli es vasa en la escasetat de la venzina i pujen el preu del barril, ja que en els paisos productius de aquesta substancia es negan a comercialitzarla amb els demes paisos degut a les revoltes que hi destaquen actualment. Tornem al principi a la meva opinió, si tot aixo segueix aixi no pararàn de pujar el preu del barril i per tant també el de la venzina tot aixo depen ara de com acabin les revoltes, tornara a aver comerç del petroli. Personalment la gent no te perque estalviar venzina si es considera consumidora, tothom te dret a fer amb el seu cotxe o moto, augmentar la velocitat sempre i cuan sigui ell responsable de la seva vida i la dels demes que comparteixen carretera. Encara així la responsabilitat humana falla e hi han accidents diaris no se on arribarem pero la cosa que jo se esque entre nosaltres no arribarem a un acord ja que cadascuna de les persones pensa de una manera u altre i mai coincidiran les ideas ja que una pensara lu contrari u diferent a un altre.

    ResponElimina
  7. Jo aixo u veigo molt be perque 110 es una molt bona velocitat i axo va be per reducir accidents i tragedies k ningun volem i 120 tampoko estaba malmaent pero ten mes risc de tenir accides k a 120 ke a 110
    a 110 ten me tmps per a evitar tot tipues de accidents i destalviar benzina.

    La causa de baixar el limit de velocitat es causa estalvi de la benzina en general ja que el preu de el barril de benzina esta aumentant el preu excesivament.

    En de fer un esforç en general per utilitzar menys el cotxe o la moto i utilitzar mes la bicicleta i el transport publics.

    ResponElimina
  8. aixo jo u veigo molt be perque 110 és una bona velocitat /h per uns altres de 120 km/h s'ho poden evitar els acidetns , sobretot perquè hi hauran de fer lloc per memoritzar el mapa de velocitats diverses que s'aplicarà

    ResponElimina
  9. El problema és que hi ha motors molt diferents: potències, dièsel o gasolina, grandària i pes… de manera que els punts de consum eficient varien entre uns cotxes i altres. També influeixen les diferents caixes de canvi, ja que la sisena marxa d’alguns cotxes pot permetre velocitats altes amb menys revolucions

    ResponElimina
  10. Al marge de la velocitat, és important realitzar una conducció eficient: evitar accelerades, triar les marxes adequades, vigilar la pressió dels pneumàtics, traçar bé les corbes… són tècniques que ens permeten reduir significativament el consum, però que molts conductors no apliquen.

    ResponElimina
  11. jo penso que amb la situació que pasat era en libia per aixo era la velocitat estat de limitat a 110 i 120.al trafic no fa aixo per que era per evitan acciendent al carretera o fa moltes persona producte accident o muert .al pais que té petroil quan ha hi problemas tots servics quadat trancat cualsevols coses .al mateix que estan pasat era en libia que és un pais que doná petroil al moltes paisos de europa. al paisos de europa té un problémes de petroils i també afectat al tansportes i la bujada velocitat . el petroil es material té més importencia de tot al món sin petroil no podem fe rés aquesta món i també no podem fe més tansporte amb coxe i qualvol coses . i amb la prolemes de petroils era la gent fa un curso de placa solar per produir energia tots fa era per deixa un mica de petroil ,

    ResponElimina
  12. D'aquest tema poc puc opinar, no condueixo per auropistas, ni cotxes. Desde experiéncia personal, només sé que portan moto de 49, arribo a 80km/h, a cualsevol recta, carretera mes o menys que veigi viable els agafo, ja que tot i així em sembla nar lent. Aqui ve la questió, per una autovía els cotxes, de costum ja agafan els 100, 120 km/h, estem parlan de autovía, i aixó si que ho se per experiéncia, com pretenen que un cotxe que circula per autopista condueixi a 110? Trobo simplement que es absurd a mes no poder.
    Els temas que exposan el govern per defensar la llei es que així hi ha menos accidents, i el consum de gasolina es veu reduit. Analitzem-ho.

    Dedebó creuen que quan vas a mes de 100km/h la diferéncia entre 110 i 120 es nota cop per tenir menos accidents? potser ens estalviarem un de cada vint però res mes.

    Economicament surt mes rentable conduir a 10 km/h menos, això es veritat, però el consum segueix sen elevat, la diferencia entre qui consumeix un diposit senser entre el punt A i punt B, amb el que només gasta 3/4 de diposit no es la velocitat, es saber quan cambiar la marcha saber portar marcha estable, així que si volen reduir el cost o bé que baixin els preus d'una maleida vegada en lloc de inflarlos cada cop mes i sense contemplacións o bé podrian fer que a l'autoescola t'ensenyin com consumir menos, sería potser la única cosa que et serviría el dia de demà en quan tinguis cotxe de tot el que t'ensenyen allà i que el govern deixi de intentar colar falàcies a la gent, perquè arriba un punt que molesta veure la cara dura que tenen.

    ResponElimina
  13. El depender tanto del petróleo se ha demostrado que genera muchos problemas ambientales económicos y sociales. Y aunque haya sido un pasito muy pequeñito, creo que hay que apaludir cualquier medida que se tome para paliar estos problemas.Aparte del tema ambiental, no nos olvidemos que la gasolina NO crece en el surtidor ni de que la leche NO se crea en el tetra brick y pensemos un rato en las condiciones infrahumanas en las que tienen que trabajar muchas de las personas que hacen posible que podamos ir con un coche privado solos a 120km/h y aire acondicionado para no ir “como tercermundistas

    ResponElimina
  14. jo creo que la problema que esta pasando ahora en libia tambien puede ser la causa.porque libia és unos de los paises que da petroileo a los paises de europa un pais que tienes petroileos cuando ahi un prolemas al pais todo se queda cerrao en pais. por eso los traficos tambien lo abajando los velocidades de los coches en la carreta asi tambien puedeis la gente ahorrar los conbustibles que tienes en coche estar que acaba la problema de libia . por eso ahora los velocidades estan a 120 y 110 por la ley que ha botado en los minitros .asi que la gente tienes que ser lo .

    ResponElimina
  15. Un terremoto destructivo de magnitud 8,8 ha sacudido la costa noreste de Japón y ha provocado un tsunami con olas de hasta diez metros que ha alcanzado la ciudad de Sendai, donde el agua ha arrasado todo a su paso, incluyendo casas, coches, barcos y granjas y ha llegado a los edificios. La lengua de agua ha sido más alta que algunas islas del Pacífico. Un barco con 100 personas a bordo ha sido arrastrado por las olas en el noroeste del país y se desconoce la suerte que han corrido los pasajeros. Según la policía local de las zonas costeras próximas a la localidad de Sendai, se han encontrado al menos 300 cuerpos sepultados bajo el agua del tsunami. El temblor, el mayor en Japón en 140 años y el quinto más fuerte en el mundo, según los sismólogos, ha provocado una alerta de tsunami en todas las costas del Pacífico, incluidas las de Australia y Sudamérica.

    ResponElimina
  16. jo creo el problema el que esta pasando en libia es un problema muy grande porque el petróleo ahora esta muy caro la gasolina esta cara y si no regla esti problema a todos paisos europeos van a sufrir mucho porque libia vendia a muchos paisos petróleo y eso de los europeos y estados unidos que van ayudar la gente me pareci un poco bien y aveirsi regla eso y el gadafi para de matar gente y todo vuelva como antes y hacien otro presidente

    ResponElimina