dimecres, 18 de gener del 2012

BILLY

La prestatgeria Billy. Foto: Getty Images.
Billy, la prestatgeria més popular del món, va començar a comercialitzar-se el 1979 i se n'han venut més de 41 milions d'unitats.

Gillis Lundgren va fer-ne el primer esbós en un tovalló de paper "les idees són efímeres i cal capturar-les en el moment en què sorgeixen", afirmà l'avui ja octogenari dissenyador suec. Gillis Lundgren, considerat l'inventor dels mobles llestos per muntar, va dissenyar aquest moble pensant en la seva funcionalitzat per a enmagatzemar llibres i en un disseny que sempre fos actual.

El dissenyador de mobles Gillis Lundgren. Foto: Ikea.
Hem treballat a classe la història i trajectòria d'aquest moble basant-nos en el llibre Billy. Fem serivir ara aquesta veterana prestatgeria global com a exscusa per tal de poder-ne dir alguna cosa mitjançant una redacció de 100 paraules a la vostra llibreta o també online (1), dibuixar-la atenent a les seves mides , utilitzant l'aplicatiu Planning Billy i esbrinant el cost en euros del moble dibuixat (2) i investigar els enllaços d'internet proposats a més d'altres què pogueu trobar inetressants. Per als textos en anglès podeu utilitzar el traductor (3). Caldrà enviar al correu electrònic del professor una de les pàgines traduïdes de l'anglès al català.

Enllaços relacionats:

Billy, peça a peça  + Planner Billy + Els trenta anys de Billy + Llibre Billy + Sobre Ikea

(1) Mòdul formatiu: Aprenentatges instrumentals bàsics 
 Crèdit: Tècniques comunicatives bàsiques per al món laboral i per a la vida quotidiana
Bloc de continguts: Comunicació escrita
(2) Mòdul formatiu: Aprenentatges instrumentals bàsics
Crèdit: Matemàtiques en el món laboral i per a la vida quotidiana
Bloc de continguts: Espai i forma / Mesura
(3) Mòdul formatiu: Aprenentatges instrumentals bàsics
Crèdit: Tecnologies de la informació i la comunicació
Bloc de continguts: Utilitats d'internet

7 comentaris:

  1. pues q esta bien este armario para los libros es muy comodo y asi muy bendido este armario. y tambien es muy comoda paralas bibliotecas y asi se puede tener ls libros x orden y como quieras

    ResponElimina
  2. Es una madera que tiene un acabado perfecto, y suave con el efecto de un cristal, tiene muchos modelos, agradables, de colores y de distintas formas con mas o menos capacidad,de almacenamiento de los libros.Comenzo a salir al mercado en el 1979, y lleva más de 41 millones de unidades.

    ResponElimina
  3. Aquestes prestatgeries són una comoditat per a la gent aficionada a la lectura, ja per la seva gran varietat de colors i models com el seu baix cost, a més billy,té un llibre on esplica les seves curiositats, com per exemple els anys que té, el seu color favorit, el seu menjar preferit i fins i tot el nom de la seva nòvia ... jajaja, la veritat es que es anegdotic però m'agrada.

    ResponElimina
  4. es interesante por que este mueble es mas barato por que lo tienes k montar en casa i se ahorran el dinero del montador.

    ResponElimina
  5. Es molt curiós, com un moble tan senzill pugui ser tan util, simplement son 5 fustes col·locadas horitzontal i verticalment, amb espai suficient per que hi capiga una barbaritat de llibres, normal que sigui un instrument que estigui a casi totes les casas, ja que, mes enllà del fet de enmagetzamar llibres, te estil i elegància, el simple fet de tenir la "biblioteca" a casa.

    ResponElimina
  6. Aquesta prestatgeria en diverses mides i colors és molt pràctica i et vindrà de maravilla per posar llibres,CDS DVD pots fer diferents combinacions en les habitacions i veuràs com ara espai

    ResponElimina
  7. aqeste port de tarragona es un port mes importent de catalunña .tambe fa un trasporte al pasos de europa

    ResponElimina